Beenham 2 |
|
Ham Koken: 1 ongekookte ham 2 sinaasappels 2 citroenen 1 prei 1 knolselder tijm 1 tl azijn 1 tl suiker Voor het glaceren: 400 g bruine suiker 100 g polenta (of maïzena) 2 tl mosterdpoeder 2 tl zout 2 tl zwarte peper 6 el bourbon kruidnagels braden: ½ l appelsap 500 g abrikozen 3 dl marsala |
|
Bereiding1. In grote pan water + gesneden groenten en fruit aan de kook brengen. Ham moet helemaal onder liggen, 10 minuten per 500 gram laten trekken en regelmatig afschuimen.2. Vel verwijderen, ham met scherp mes van mooi ruitpatroon voorzien en de kruidnagels erin steken. Van de glaceer-ingredienten een papje maken en hiermee de ham insmeren. In braadslee leggen samen met de appelsap, marsala en abrikozen. 3. In voorverwarmde oven van 180 ºC braden, 10 minuten per pond, elke 10 minuten begieten met het braadvocht. Voor het opdienen kruidnagels verwijderen |
Home > Recepten