Home > Recepten

Kip op Tsjerkessische wijze

1 kip(1.2kg)



zout



1 el zwarte peperkorrels



1 wortel (100g)



1 ui (100g)



300g gepelde walnoten



½ tl mild en scherp paprikapoeder



6 sneetjes brood



1/4l kippenbouillion



1/4l melk



versgemalen zwarte peper



4 el walnootolie



snufje cayennepeper



½ bosje bladpeterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Turks
  • Bron: Brigitte Schorrewegen

Bereiding

Kip van binnen wassen en zovel water erop schenken tot ze onderstaat.



Zout en peperkorrels bijvoegen



Wortel en ui in stukken bijvoegen



Aan de kook brengen en afschuimen. In 60 minuten laten garen.



¼ liter bouillon achterhouden. Meng op 8 na alle walnoten in de mixer. Doe het mengsel samen met het paprikapoeder in een pot en laat 5 minuten roosteren tot de walnoten olie afgeven.



Mengsel laten afkoelen.



Korsten van het brood doen en het brood laten weken in ¼l van de bouillon.



Brood uitdrukken en zeerfijn prakken en met de melk door het walnotenmengsel doen.



Dit wordt een dikke pasta.



Borstvlees en potenvlees verwijderen (rest van het vlees is voor soep)



De kippestukjes zo klein mogelijk maken (met de vingers tot fijne draadjes maken).



Kippevlees op smaak brengen met zout en peper. De helft van de notenmassa bijvoegen.



De helft van dit mengsel op een dienschaal scheppen en gladstrijken.



Meng de walnootolie met de cayennepeper en druppel de helft ervan over de schaal.



Verdeel vervolgens drie lepels van de notenpasta erover.



Schep dan de rest van het kipmengsel erover . Dan de rest van het notenmengsel en doe er als laatste de rest van de walnootolie over.



Peterselie wassen en samen met de 8 halve walnoten over de schotel verdelen



Voor het opdienen 30 minuten op kamertemperatuur laten doortrekken.

Notities

Onderdeel van Raki-tafel (Turks Buffet)