Franse stokbrood gebakken in eigen keuken. |
|
Receptuur: 171 gram (95 %) bloem (zeer eiwitrijke bloem) 9 gram (5 %) roggebloem(mag ook 100% gewone bloem zijn 2 gram (1 %) vetstof (margarine, boter) 6 gram (3 %) hardbroodpoeder (wel voorkeur, niet nodig) 4 gram (2 %) gist 4 gram (2 %) zout 99 gram (55 %) water |
|
BereidingVoor bij de B.B.Q. of heerlijk bij de koude schotel.duur van het maken (incl. rijstijden ongeveer 2,5 uur) (uitkomst 2 stuks a 130 gram) Benodigdheden: Bekken, deegsteker (of mes), vochtige handdoek, weegschaal, oven (voorkeur hete lucht) en veel geduld. Werkwijze: * Deeg kneden tot een glad en soepele massa. * Opbollen en onder een vochtige handdoek bewaren. * Ongeveer 50 minuten laten rijzen. * Het deegstuk verdelen in 2 gelijke stukken van ongeveer 130 gram. * De deegstukken plat slaan en strak oprollen. Daarna op lengte rollen van ongeveer 20 cm. * De deegstukken op een gesmeerde bakplaat leggen en afdekken met een vochtige handdoek.. * Narijs van 50 minuten. * Twee sneetjes maken in de stokken en in de oven zetten. * Bakken 20 minuten in een oven van 230 graden Celsius. Nu hebben we heerlijke franse stokbroden in Nederland gebakken. Wil je de stokken nog authentieker maken moet er maar 1% gist op doen en de rijstijden (met name de eerste) langer maken. Succes en smakelijk eten. Denkt u dat het recept niet goed is of dat er andere problemen voordoen, mail dan naar info@bakkerijsterk.nl |
Home > Recepten