Home > Recepten

Franse stokbrood gebakken in eigen keuken.

Receptuur:

171 gram (95 %) bloem (zeer eiwitrijke bloem)

9 gram (5 %) roggebloem(mag ook 100% gewone bloem zijn

2 gram (1 %) vetstof (margarine, boter)

6 gram (3 %) hardbroodpoeder (wel voorkeur, niet nodig)

4 gram (2 %) gist

4 gram (2 %) zout

99 gram (55 %) water
  • Omschrijving recept: Brood
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Bakkerij Sterk

Bereiding

Voor bij de B.B.Q. of heerlijk bij de koude schotel.

duur van het maken (incl. rijstijden ongeveer 2,5 uur)



(uitkomst 2 stuks a 130 gram)





Benodigdheden:

Bekken, deegsteker (of mes), vochtige handdoek, weegschaal, oven (voorkeur hete lucht) en veel geduld.





Werkwijze:



* Deeg kneden tot een glad en soepele massa.

* Opbollen en onder een vochtige handdoek bewaren.

* Ongeveer 50 minuten laten rijzen.

* Het deegstuk verdelen in 2 gelijke stukken van ongeveer 130 gram.

* De deegstukken plat slaan en strak oprollen. Daarna op lengte rollen van ongeveer 20 cm.

* De deegstukken op een gesmeerde bakplaat leggen en afdekken met een vochtige handdoek..

* Narijs van 50 minuten.

* Twee sneetjes maken in de stokken en in de oven zetten.

* Bakken 20 minuten in een oven van 230 graden Celsius.



Nu hebben we heerlijke franse stokbroden in Nederland gebakken. Wil je de stokken nog authentieker maken moet er maar 1% gist op doen en de rijstijden (met name de eerste) langer maken.



Succes en smakelijk eten.



Denkt u dat het recept niet goed is of dat er andere problemen voordoen,

mail dan naar info@bakkerijsterk.nl