Home > Recepten

Gehaktballetjes met courgette

250 gr pittig aangemaakt gehakt

1 grote ongeschilde courgette in blokjes

1/2 pakje poeder voor ossenstaartsoep

11/4 dl water

1/8 bekertjes (= 1/16 liter) crème fraîche
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Groentegerechten; Magnetron
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Draai soepballetjes van het gehakt.

Laat de courgetteblokjes, afgedekt, op ± 750 Watt in een magnetronschaal in 3 minuten halfgaar worden.

Voeg de gehaktballetjes toe, meng alles voorzichtig door elkaar en verwarm de inhoud van de schaal, afgedekt, 4 minuten op ± 500 Watt tot het gehakt grijs is geworden.

Maak het soeppoeder aan met het water, voeg dit aan de inhoud van de schaal toe en laat het, afgedekt, op ± 750 Watt in 2-3 minuten binden.

Doe de crème fraîche er bij en meng alles.