Home > Recepten

Konijn met zoetzure saus

1 klein konijn in stukken

3 gehakte sjalotten

1/2 liter witte wijn

80 gr boter

150 gr spekblokjes

2 laurierblaadjes

1 eetlepel sterke mosterd

25 gr poedersuiker

250 gr rozijnen

peper
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Sausjes; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de sjalotten en hak ze fijn.

Doe de boter in een magnetronschaal van ± 2 liter inhoud en voeg er de sjalotten en de spekblokjes aan toe.

Leg de stukken konijn hierop en strooi er wat peper over.

Leg het deksel op de schaal en kook 5 minuten op 650 Watt.

Roer tussentijds tweemaal en draai het konijn om.

Meng de mosterd met de witte wijn en voeg de rozijnen, de laurierblaadjes en de suiker bij dit mengsel.

Giet alles over het konijn en kook, met het deksel op de schaal, 30 minuten op vol vermogen.