Home > Recepten

Aardappel-visragoût

300 gr kabeljauwfilet

naar smaak citroensap

300 gr aardappelen

1 lente-uitje

35 gr boter

35 gr bloem

2 dl visbouillon

2 dl melk

3 wortelen

1 eetlepel mosterd

diepvriesdille en zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Visgerechten; Ragoûts; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal, besprenkel ze met citroensap en kook ze, afgedekt, op 100% in 3-5 minuten nèt gaar.

Boen intussen de aardappelen onder koud stromend water schoon, prik ze met een vork in en pof ze tussen een dubbele laag wit keukenpapier op 100% in 7-9 minuten gaar.

Laat de aardappelen, afgedekt, 5 minuten nagaren, schil ze en snijd ze in blokjes.

Maak de lente-ui schoon en snijd hem ragfijn.

Smelt de boter in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud op 100% in ± 2 minuten, voeg de lente-ui toe en fruit die, onafgedekt, op 100% in 1 minuut glazig.

Roer de bloem erdoor, schenk er de bouillon en de melk bij en laat alles, afgedekt, op 100% 6-8 minuten koken.

Schrap en rasp intussen de worteltjes.

Roer de bloem met een houten lepel van de rand en de bodem en roer het geheel met een garde glad.

Breng de saus op smaak met de mosterd.

Snijd de vis in blokjes en schep die met de aardappelen, de wortel, de mosterd en dille naar smaak door de saus.

Breng de ragoût met nog wat zout op smaak en garneer met een takje dille.

Warm de ragoût eventueel kort door.