Home > Recepten

Kipfilet met ananas

500 gr kipfilet

1 mespuntje knoflookpoeder

1/2 theelepel zout

5 schijven ananas

6 eetlepels vocht ananasvocht

2 theelepels maïzena

1 1/2 eetlepel ketjap bentang manis
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het kippenvlees met keukenpapier droog en snijd het in smalle repen.

Schep wat knoflookpoeder door het zout en bestrooi de kip hiermee.

Snijd de schijven ananas in kleine segmenten.

Verhit de olie in een wok en bak de repen kip hierin onder voortdurend omscheppen goudbruin.

Voeg de stukjes ananas toe, bak ze heel even mee en schuif daarna de hele inhoud van de pan naar één kant.

Voeg het ananasvocht en 3 eetlepels water toe.

Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water en voeg deze oplossing bij het vocht in de wok.

Roer alles goed om en voeg de sojasaus toe.

Schep hierna de gehele inhoud van de wok door de saus en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken.

Notities

Serveer met witte rijst.