Home > Recepten

Kip met hoisinsaus, roergebakken

250 gr mihoen

zout

2 eetlepels olie

250 gr grofgesneden champignons

300 gr kipfilet in reepjes

1 grote groene paprika in stukjes

6 eetlepels hoisinsaus

1/2-1 eetlepel aardappelmeel
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout gaar.

Verhit de olie in een wok, roerbak de champignons hierin op hoog vuur 5-10 minuten en schep ze uit de wok.

Bak de kipreepjes in de achtergebleven olie in 5-7 minuten rondom lichtbruin.

Voeg de paprika toe en bak ze ± 2 minuten mee.

Roer de hoisinsaus erdoor, voeg ± 1 dl water toe en laat alles ± 5 minuten zachtjes garen.

Meng het aardappelmeel met 1-2 eetlepels koud water en roer dit door het gerecht om het te binden.

Schep de champignons erdoor en warm ze even mee.

Serveer het kip-groentemengsel met de mihoen.