Kipreepjes, roergebakken pittige |
|
50 gr rijstnoedels 2 eetlepels zonnebloemolie 250 gr kipfilet 1 fijngesneden ui 1 fijngesneden teentje knoflook 2 eetlepels fijngeraspte verse gemberwortel 150 gr shii-take in plakken 1 krop paksoi in stukjes 1 rode Spaanse peper in ringen 2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla) 1 theelepel suiker 2 lente-uitjes in dunne ringen 100 gr taugé peper |
|
BereidingWeek de rijstnoedels ± 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.Verhit intussen de olie in een wok, voeg de kip en de ui toe en roerbak ze ± 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak ze ± 30 seconden mee. Doe de gember en de shii-take erbij en bak ze ± 30 seconden mee. Voeg de paksoi, Spaanse peper, vissaus, suiker en peper toe en bak ze Al omscheppend ± 3 minuten tot de paksoi iets gaat slinken. Schep de lente-ui en de taugé erdoor en neem de wok van het vuur. Serveer het gerecht met de rijstnoedels. |
Home > Recepten