Home > Recepten

Kipreepjes, roergebakken pittige

50 gr rijstnoedels

2 eetlepels zonnebloemolie

250 gr kipfilet

1 fijngesneden ui

1 fijngesneden teentje knoflook

2 eetlepels fijngeraspte verse gemberwortel

150 gr shii-take in plakken

1 krop paksoi in stukjes

1 rode Spaanse peper in ringen

2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)

1 theelepel suiker

2 lente-uitjes in dunne ringen

100 gr taugé

peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de rijstnoedels ± 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.

Verhit intussen de olie in een wok, voeg de kip en de ui toe en roerbak ze ± 5 minuten.

Voeg de knoflook toe en bak ze ± 30 seconden mee.

Doe de gember en de shii-take erbij en bak ze ± 30 seconden mee.

Voeg de paksoi, Spaanse peper, vissaus, suiker en peper toe en bak ze Al omscheppend ± 3 minuten tot de paksoi iets gaat slinken.

Schep de lente-ui en de taugé erdoor en neem de wok van het vuur.

Serveer het gerecht met de rijstnoedels.