Kipfilets met specerijen en tomaat |
|
2 dubbele kipfilets 1 thl djinten 2 thl ketumbar 1 thl kaneel een snufje kruidnagelpoeder 1/2 thl zout 1/2 thl peper 2 lepels tomatenketchup olie 1 paksoi 1 winterwortel 1 doosje kerstomaatjes 2 lepels citroensap 2 lepels Japanse sojasaus 1 lepel gembersiroop |
|
BereidingVermeng 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kaneel, een snufje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf de kipfilets hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie.Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje in; bestrijk ze met de helft van de marinade. Verwarm de grill voor. Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in 8-10 minuten goudbruin. Keer ze, bestrijk ze met de rest van de marinade en rooster ook deze kant bruin. Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1 winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop. NotitiesLekker met mihoen of eiermie. |
Home > Recepten