Home > Recepten

Kipfilets met specerijen en tomaat

2 dubbele kipfilets

1 thl djinten

2 thl ketumbar

1 thl kaneel

een snufje kruidnagelpoeder

1/2 thl zout

1/2 thl peper

2 lepels tomatenketchup

olie

1 paksoi

1 winterwortel

1 doosje kerstomaatjes

2 lepels citroensap

2 lepels Japanse sojasaus

1 lepel gembersiroop
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kaneel, een snufje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf de kipfilets hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie.

Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje in; bestrijk ze met de helft van de marinade.

Verwarm de grill voor.

Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in 8-10 minuten goudbruin.

Keer ze, bestrijk ze met de rest van de marinade en rooster ook deze kant bruin.

Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1 winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.

Notities

Lekker met mihoen of eiermie.