Home > Recepten

Kipcurry met roergebakken spinazie

4 eetlepels plantaardige olie

250 gr kipfilet in plakken

2 grote aardappelen in blokjes

1 fijngesneden grote ui

1 zakje chicken (kip) Curry Masala mix (Asian Home Gourmet, inh. 50 gr)

50 gr blanke amandelen

5 dl yoghurt

1 eetlepel maïzena

1 fijngesneden teentje knoflook

300 gr spinazie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de kip, de aardappel en de ui hierin ± 4 minuten.

Voeg de Chicken Curry Masala mix en de amandelen toe en bak die op matig vuur ± 5 minuten mee.

Roer de yoghurt met de maïzena glad en schenk dit bij de kip.

Laat het gerecht nog ± 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.

Bak intussen de knoflook in 1 eetlepel olie in ± 3 minuten lichtbruin.

Voeg de spinazie toe, laat die op hoog vuur al omscheppend slinken en verdeel de spinazie over de kipcurry.