Nori-sushi uit Tokio |
|
zout 1 theelepel suiker 150 gr verse tonijn in repen 1 eetlepel versgesneden gemberwortel 100 gr in een zeef gespoelde sushi- of kleefrijst 2 velletjes nori (= gedroogd zeewier) 3 eetlepels sushi-azijn wasabi (= mierikswortelpasta) 1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman) |
|
BereidingBreng de rijst in 2 dl koud water met wat zout aan de kook en laat hem 8-12 minuten koken.Spreid de rijst dan uit op een bord, sprenkel er de azijn en de suiker over en laat het geheel tot lauwwarm afkoelen. Leg 1/2 velletje nori op het bamboe rolmatje, verdeel er een laagje rijst op, strijk dat glad en leg in het midden van de rijst lange, met wat wasabi bestreken reepjes vis. Rol het geheel met behulp van het matje stevig op, zodat een rolletje ontstaat en snijd dat in 6 stukjes. Maak op dezelfde manier nog 3 van deze rollen. Roer de sojasaus en de gember door elkaar en serveer dit als sausje bij de sushi's. Benodigdhedeneen bamboe rolmatje |
Home > Recepten