Home > Recepten

Nori-sushi uit Tokio

zout

1 theelepel suiker

150 gr verse tonijn in repen

1 eetlepel versgesneden gemberwortel

100 gr in een zeef gespoelde sushi- of kleefrijst

2 velletjes nori (= gedroogd zeewier)

3 eetlepels sushi-azijn

wasabi (= mierikswortelpasta)

1 dl Japanse sojasaus (Kikkoman)
  • Omschrijving recept: Sushi; Japans (Tokyo)
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de rijst in 2 dl koud water met wat zout aan de kook en laat hem 8-12 minuten koken.

Spreid de rijst dan uit op een bord, sprenkel er de azijn en de suiker over en laat het geheel tot lauwwarm afkoelen.

Leg 1/2 velletje nori op het bamboe rolmatje, verdeel er een laagje rijst op, strijk dat glad en leg in het midden van de rijst lange, met wat wasabi bestreken reepjes vis.

Rol het geheel met behulp van het matje stevig op, zodat een rolletje ontstaat en snijd dat in 6 stukjes.

Maak op dezelfde manier nog 3 van deze rollen.

Roer de sojasaus en de gember door elkaar en serveer dit als sausje bij de sushi's.

Benodigdheden

een bamboe rolmatje