Home > Recepten

Asperge-ijs & gegrilde amandelen/tomatenconfiture

4 dl aspergecoulis, gemaakt van gepocheerde aspergevoeten

1 dl melk

2 1/2 dl slagroom

250 gr suiker

6 eidooiers

Voor de tomatenconfiture:

1 dl water

150 gr suiker

1 eetlepel roze pepers

8 gehalveerde tomaten

1/2 theelepel Worcestershiresauce

1/2 vanillestokje

4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum

100 gr amandelschilfers (gebruineerd op 180°C)
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Kook de melk met de slagroom en de suiker.

Sla de eidooiers met een mixer schuimig.

Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.

Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetičre te gieten, waarin hij tot een smeuďg ijs wordt gedraaid.

Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.

Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.

Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.

Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.

Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.