Home > Recepten

Asperges-graskaas-maaltijdsalade

500 gr geschilde asperges in stukken

zout

1 eetlepel boter

4 eieren

300 gr aardappelblokjes

100 gr sugar snaps

1 bos lente-uitjes in ringetjes

200 gr graskaas in blokjes

peper

25 gr geroosterde pijnboompitten

5 eetlepels extra vergine olijfolie

3 eetlepels azijn

1 eetlepel honing

1 doosje tuinkers
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de asperges in ruim water met zout en de boter beetgaar.

Kook intussen de eieren hard.

Kook de aardappelblokjes en de sugar snaps 5 minuten en giet ze af.

Meng de asperges, de aardappelblokjes, de sugar snaps, de lente-uitjes, de graskaas, peper, zout en de pijnboompitten en meng de olie, de azijn en de honing erdoor.

Snijd de eieren in kwarten en meng die er voorzichtig door.

Garneer met wat tuinkers.

Lekker met warm vers brood.