Home > Recepten

Roerbakschotel, vegetarische

500 gr groene asperges in stukjes van 3 cm

250 gr worteltjes in dunne plakjes

4 sjalotjes in partjes

200 gr schuin gehalveerde peultjes

4 eetlepels olijfolie

1 dl kippenbouillon (tablet)

zout, peper

(aardappelmeel)

25 gr sesamzaad

3 eetlepels fijngehakt basilicum
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roerbak de asperges, wortel en sjalot 10 minuten in de olie.

Schep de peultjes erdoor en bak ze 5 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij en stoof de groenten in 5-10 minuten gaar.

(Bind het teveel aan vocht met aardappelmeel).

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.

Strooi voor het serveren het sesamzaad en het basilicum over de groenten.

Lekker met mihoen.