Home > Recepten

Stoofvlees, Belgisch

Neem vlees van de schenkel 1 kg

4 uien

1 lepel mosterd

1 snede peperkoek

2 koffielepels azijn

1 eetlepel bastardsuiker

1/2 l Palm of Duvel

takje thijm / laurier



eventueel maïzena
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Nelgisch
  • Bron: kingske

Bereiding

Het lekkerste stoofvlees is met bier (Belgisch bier)

Hier het recept van mijn moeder (77)



- snij het vlees in dobbelstenen en bak tot ze bruin zien

- voeg de gesnipperde ui bij het vlees en laat ze glanzend worden

- voeg de suiker er aantoe en laat bruin worden

- blus met azijn en bier

- doe de kruiden erbij

- leg de peperkoek met mosterd besmeerd bovenop het vlees

- laat 1 1/2 uur koken op een zacht vuur

- eventueel binden met wat maizena of maiszetmeel

Notities

serveren met belgische friet natuurlijk maar appelmoes mag ook