Knolselderijsoep, Poolse |
|
15 g gedroogd eekhoorntjesbrood 250 ml zeer heet water 100 g knolselderij, schoongemaakt en fijngehakt 100 g ui, fijngehakt 60 g boter 150 ml zure room 150 ml verse room 1 el bloem dillegroen -of- eterselie zout, peper NB: el = eetlepel = 15 ml |
|
BereidingGiet het zeer hete water over het eekhoorntjesbrood en laat het 20..30 minuten weken.Zweet intussen in een gesloten pan de knolselderij en de ui in de boter uit tot de groenten zacht worden. Voeg het eekhoorntjesbrood en het weekvocht toe. Sudder in gesloten pan tot de groenten gaar zijn. Pureer de groenten in een foodrocessor of draai ze door een moulilégume en doe de puree terug in de pan. Meng de zure room en de verse room met de bloem tot een glad papje en voeg roer dit door de soep terwijl ze warm wordt. Laat de soep 5 minuten pruttelen, totdat de bloemsmaak verdwijnt. Als de soep te dik is naar uw smaak (wat kan gebeuren als de groenten in een food-processor gepureerd worden) verdunnen met wat water. Breng de soep op smaak met fijngehakt dillegroen of peterselie, zout en peper. Opdienen met croûtons. -End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans |
Home > Recepten