Knolselderijsoep, romige |
|
500 g knolselderij, in dobbelsteentjes 1 kleine ui, in dobbelsteentjes 2 el fijngehakte prei 1 thl fijngehakte knoflook 3 el boter 1/2 thl mosterdpoeder 1/8 thl suiker 450 ml kippen- of kalfsbouillon 150 ml melk 150 ml verse room zout witte peper selderijzout citroensap NB: el = eetlepel = 15 ml thl = theelepel = 5 ml |
|
BereidingFruit de knolselderij, ui, prei en knoflook 5 minuten in de boter.Strooi de mosterd en de suiker er over en fruit nog 5 minuten zachtjes al roerend. Voeg de bouillon toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en sudder tot de knolselderij zacht is. Pureer de soep in een food-processor of met een staafmixer, voeg melk en room toe en laat de soep heet worden zonder aan de kook te laten komen. Breng op smaak met zout, versgemalen witte peper, selderijzout en citroensap. Serveer gegarneerd met dunne reepjes knolselderij en licht bestrooid met paprikapoeder en fijngehakte peterselie. Deze soep kan ook koud opgediend worden. Koel de soep af in de koelkast, controleer de smaak en serveer in gekoelde kommen gegarneerd met zeer fijne reepjes citroenschil. -End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans |
Home > Recepten