Knolselderij- en aardappel soep |
|
150..175 g knolselderij in dobbelsteentjes 150..175 g aardappel in dobbelsteentjes 6..8 el ui, fijngehakt 4 el bleekselderij, fijngehakt 2 el prei, fijngehakt 2 el peterselie, fijngehakt 2 el boter 850 ml kippen- of kalfsbouillon 1/4 thl zwarte peper 2 laurierbladen 2 eidooiers, losgeklopt 300 ml volle melk 150 ml slagroom zout kappertjes, afgegoten en fijngehakt |
|
BereidingFruit de groenten 5 minuten in de boter, goed roerend.Voeg bouillon, peper en laurierbladen toe. Sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat de soep sudderen tot de groenten zacht zijn. Verwijder de laurierbladen en pureer het groentemengsel in een foodprocessor. Verhit de soep weer. Klop de eidooiers door de melk, klop er 150 ml van de hete soep door en giet deze massa bij de rest van de soep. Laat de soep koud worden, voeg de slagroom toe en koel de soep dan in de koelkast. Breng de soep op smaak met wat zout en serveer versierd met de kappertjes. De soep kan ook heet opgediend worden. Laat daartoe de slagroom weg en vervang die door 150 ml volle melk. Garneer met fijngehakt selderijgroen. -End Recipe Export- Geprobeerd en goedgekeurd door Tân en Hans |
Home > Recepten