Home > Recepten

Crepes Suzette 1

50 gr. Suiker

1 stuk Sinaasappelschil (rasp langs de schil halen)

50 gr. Boter

2 ltr. Sinaasappelsap

5 dl. Citroensap

5 dl. Grand manier

5 dl. Cognac

4 stuks Uitgesneden sinaasappel

3 Flensjes per persoon
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Nagerechten
  • Bron: Terry Mitchell

Bereiding

· Carameliseer de suiker licht in een flambeerpan, voeg de sinaasappelschil rasp, de boter toe en blus het af met de citroen-sinaasappelsap, blijf roeren tot de suiker is opgelost.

· Voeg de grand-manier toe en dresser de flensjes in de stropige sinaasappelsiroop.

· Vouw de flensjes in vieren en rangschik ze netjes aan de kant van de flambeerpan.

· Begiet de flensjes nog een keer met de sinaasappelsiroop en flambeer dit met de cognac zodra de vlammen zijn gedoofd doe je de flensjes op warme bordjes met elk twee uitgesneden sinaasappel in het midden en de rest van de saus.