Home > Recepten

Komkommerpickle

1 komkommer, geschild en in schijfjes van ca. 2 mm dik

60 ml. witte wijnazijn

1 ½ theelepel zout

1 eetlepel gembersap

40 gram suiker

stukje verse gemberwortel van ca. 8 cm.

8 bolletjes stemgember, in dunne plakjes gesneden
  • Omschrijving recept: Salades; Bijgerechten; Chinees
  • Bron: May Lan Jefford, BBC

Bereiding

Komkommer is erg lekker bij zalm en ook bij Japanse gerechten waarin sojasaus en wasabi, dit recept was laatst op de BBC en ik heb het als onderdeel van een rijsttafel gemaakt, heerlijk. Je kunt uitgelekte plakjes (1/2 cm dik) komkommer ook heel goed gebruiken i.p.v. toastjes, bijna elk beleg past er goed bij.

(ik heb zowel voor het zouten als voor het marineren de ovale foodsaver van

Vacuvin gebruikt)

(Tonny)



Om gekartelde komkommerschijfjes te krijgen met een vork over de hele lengte van de komkommer "raspen".

Komkommerschijfjes in een schaal doen en bestrooien met zout, goed mengen en 10 minuten laten staan, afspoelen met koud water, droogdeppen (slacentrifuge) en terugdoen in de schaal.

Rasp de gemberwortel en meng met de schijfjes stemgember,azijn en suiker en voeg dit mengsel bij de komkommerschijfjes, meng alles goed en laat een paar uur (mag ook 1 nacht)afgedekt, intrekken.