Spiced black beans |
|
2 grote uien in stukken gesneden 1 1/2 liter vleesnat van de Carnitas (zie recept) of 1 liter kippen bouillon ong. 350 gr. Zwarte boontjes, uitgezocht en steentjes verwijdert 1 klein blikje tomaten puree 6 Kardamom peultjes of 1/2theel. zaadjes 2 eetl. mosterd zaadjes 1 thl. gedroogde oregano blaadjes 1 thl. Komijn zaadjes 1 kaneelstokje zout naar smaak Erbij: carnitas (zie recept) goacamole salsa sour cream geraspte mozzarella tortilla's fijngesneden sla |
|
BereidingDoe all ingredienten in een grote pan en breng het aan de kook op volle hitte. Laat de massa koken op zacht vuur totdat de boontjes gaar zijn.Giet het kooknat van de boontjes, of schep met een schuimspaan de boontjes op een schaal. Serveer met Carnitas. Hoe eet je dit? Je neemt een warme tortilla, smeert er wat guacomole op, strooi er wat fijn gesneden sla op, wat salsa, sour cream, geraspte mozzarella kaas, stukjes vlees en wat boontjes en vouw het in een vierkant op. Ook kun je een stuk van de tortilla afscheuren en het als een schepje gebruiken om alles op te schuiven. Zorg dat er voldoende grote papieren servetten aanwezig zijn. Heerlijk met een glaasje bier of glas rode wijn. Receptuur: Conny Simonis – Sonora –CA -USA |
Home > Recepten