Home > Recepten

Fazantensoep

1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit

1 wortel

½ wit van prei

1 tak selderij

½ teen. knoflook

80 gr. champignons

150 gr. boter

1 glas port

2 liter gevogeltebouillon

1 glas cognac

4 dl. room

2 sneden witbrood zonder korst
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 20-30 minuten
  • Bron: JC Wiersma

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven. Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel. Hak de rest in stukken. Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter. Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen. Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teen. knoflook, de champignons en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen. Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek. Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes. Verwarm en flambeer de cognac. Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe.

Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood.

Benodigdheden

Linnen doek, zeef