Caramels |
|
25 gr boter 200 gr suiker 100 gr vloeibare stroop (of hoe noemt dat in N?) olie een beetje bloem |
|
BereidingIk heb wel een recept, maar je moet er niet aan beginnen zonder een marmeren plaat!!Heus! Echt, waar, zonder lukt het niet!Het mag natuurlijk wel een vensterbank zijn of zoiets, komt er niet op aan, als het maar marmer is! Laat de boter bruin worden. Voeg er de suiker en de stroop aan toe en roer. Laat 5 minuten zachtjes koken. Laat dan een druppel vallen in een glas koud water. Stijft de druppel onmiddelijk op, dan zijn de karamellen klaar. Giet de massa op een marmeren plaat, die is ingevet met wat olie. Bestrooi je handen met een beetje bloem. Til nu de massa aan een kant op, rol ze op, trek ze op de gewenste dikte en snij ze dan in stukjes. Laat volledig afkoelen. Benodigdhedenmarmeren plaat! |
Home > Recepten