Home > Recepten

Brandnetelsoep 4

450 gr. aardappelen

250 gr. brandnetels(jong)

50 gr. boter

9 dl kippenbouillon

zout en zwarte peper

4 eetl. Zure room
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Margje (Kruidenmand)

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Was de brandnetels en snijd ze grof. (Alleen de toppen van jonge brandnetels moeten worden gebruikt).

Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet ze af. Verhit de boter in een pan en voeg de brandnetels toe; fruit ze 10 minuten op zacht vuur. Verhit de bouillon, voeg daar de voorgekookte aardappelen en de brandnetels aan toe en laat alles 10 minuten doorkoken. Koel de soep enigszins af en passeer hem door een zeef. Maak de soep op smaak met peper en zout en roer er de zure room door. Deze soep kan maar gedurende een paar weken in de lente, wanneer de brandnetels jong zijn, worden gemaakt.