Home > Recepten

Paardebloemenwijn

2 l paardebloemen (de bloemen in een litermaat lichtjes aandrukken)

1500 gr suiker

4 sinasappelen

4,5 l water

gist en gistvoeding





Ik zou het recept zelf aanpassen. Ik zou namelijk de sinaasappelschil bij de bloemen doen en dit overgieten met kokend water en 2 dagen laten staan. dan zeven door een doek en de suiker toevoegen en roeren tot deze opgelost is.

Je moet dan wat langer roeren, omdat de oplossing dan koud is. Er gaat zo minder smaak verloren en je wijn is volgens mij eerder helder.
  • Omschrijving recept: Drankjes met alcohol
  • Bron: Ettie

Bereiding

Haal de groene kroonblaadjes van de bloemen, anders wordt de wijn bitter.

Kook het water en giet dit over de bloemen en laat dit 2 dagen staan. Kook het 10 minuten met de schil van de sinasappel en zeef het door een doek op de suiker en roer tot deze opgelost is. als de most afgekoeld is de gist, de gistvoeding en het sinasappelsap toevoegen toevoegen.