Sla- en muntsoep |
|
1 grote krop sla, gewassen 15 gr boter 1 kleine ui, geschild en fijngehakt 2 theelepels gehakte verse munt 1 eetlepel bloem 450 ml melk 150ml kippenboullion zout zwarte peper 5 eetlepels room takjes munt om te garneren |
|
BereidingHak de sla fijn. Smelt de boter in een grote steelpan, doe er sla, ui en gehakte munt bij. Dek af en laat 8-10 minuten zachtjes doorkoken.Haal van het vuur en roer de bloem erdoorheen en vervolgens de melk, boullion, peper en zout. Zet weer op het vuur en breng aan de kook onder voortdurend roeren, laat 10 a 15 min zachtjes doorsudderen met deksel half op de pan. Pureer of zeef de soep Doe weer terug in de omgespoelde steelpan, roer er de room doorheen. Even flink verhitten zonder te laten koken. Serveer warm of gekoeld en garneer met de takjes munt. |
Home > Recepten