Komkommer-muntsoep, gekoelde |
|
1 grote komkommer 1 kleine ui, geschild en gehakt 1 kleine aardappel, geschild en in stukjes 625ml groente of kippenboullion de schil en rasp van een grote citroen 5 takjes munt zout en peper 150ml yoghurt |
|
BereidingSnijd ong 5 cm van de komkommer af voor de garnering. Snijd de rest in blokjes en doe ze samen met ui een aardappel in een steelpan.Doe er de boullion bij, de geraspte schil en sap van citroen en de fijngemalen takjes munt. Zout en peper toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat 10-15 min zachtjes sudderen op een laag vuurtje totdat de aardappel en komkommer zacht zijn. Zeef of pureer de soep, laat afkoelen. Roer de yoghurt er doorheen en breng op smaak. Serveer klink gekoeld, gegarneerd met dunne schijfjes komkommer en takjes munt. |
Home > Recepten