Vis, met viooltjes gepaneerd |
|
4 mooie moten verse kabeljauw een handjevol Maartse viooltjes 150 gram paneermeel ( zelf gemaakt of kant en klaar ) 2 eiwitten 50 gram boter Evt. wat vers citroensap. |
|
BereidingVoorbereiding De eiwitten los kloppen, maar niet stijf. Hak de viooltjes kleiner en houdt er enkele achter voor de garnering. Meng de bloemetjes met het paneermeel.Bereidingswijze Haal de moten vis eerst door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het mengsel van paneermeel met de bloemen. Laat dat enkele minuten rusten. Herhaal dit met elke volgende moot. Op deze manier krijg je een mooi krokant korstje. Bak de vis in de hete boter. Blus eventueel af met een beetje vers citroensap. Serveertips Onmiddellijk opdienen, afgegarneerd met de rest van de viooltjes. Als groente past gegrilde paprika hierbij uitstekend. Aan u de keuze: aardappelpuree of rijst. BenodigdhedenKoekenpan, hoge kom, garde of mixer. |
Home > Recepten