Home > Recepten

Viooltjes-honinggiroop/hoestsiroop

kopjevol van 3 delen viooltjes en 1 deel rozenblaadjes

1/2 kopje suiker

2 eetlepels honing



Hoestsiroop:

2 theelepels siroop

1/2 theelepel citroensap

2/3de eetlepel warm water
  • Omschrijving recept: Drankjes zonder alcohol
  • Bron: Gerda (Kruidenmand)

Bereiding

Laat een kopjevol van 3 delen bloemen en 1 deel rozenblaadjes 15 tot 20 minuten zachtje doorkoken in 2 kopjes water. Zeven, een 1/2 kopje suiker toevoegen en 2 eetlepels honing en weer verwarmen om het dik te laten worden. (bewaar de bloemen en warm ze weer op bij het koken van groenten).



Eten op toast, wafels, pannenkoekenen ter vervanging van esdoornsiroop; en op pudding en ander desserts.



Om als HOESTSIROOP te gebruiken: 2 theelepels van dit middel en 1/2 theelepel citroensap mengen met ongeveer 2/3de eetlepel warm water. Naar behoefte om de 1 à 2 uur langzaam 2 theelepels hiervan innemen.