Home > Recepten

Dashi 5

1,7 liter koud water

kombu en bonito vlokken van Dashi 4

10-15 gr gedroogde bonitovlokken
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dashi 5 is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van Dashi 4 zijn gebruikt.

Dashi 5 wordt toegepast in stoofschotels, gekruide soepen en in miso soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist.



Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt.

Draai de hittebron laag en laat de bouillon ± 20 minuten trekken, tot het voor 1/3 gedeelte is ingekookt.

Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem onmiddellijk de pan van de hittebron af.

Laat de vlokken opzwellen.

Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef.