Home > Recepten

Soep met visballetjes

Voor de bouillon:

1 kabeljauw

1 kleine ui; doorgestoken met

6 kruidnagels

1 stukje gember

ruim 1 liter water



Voor de soep:

1/4 theelepel gemberpoeder

2 sjalotjes

1 eiwit

4-5 eetlepels bloem

2 eetlepels olie

4 rauwe asperges

zout en peper naar smaak

1 geraspte en uitgeperste citroen

1 eetlepel sojasaus
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de asperges diagonaal in stukken van 2,5 cm.

Fileer en ontvel de vis.

Gebruik kop, graten e.d. voor het maken van de bouillon (zie recept voor Garnalen-noedelsoep).

Maak de gefileerde vis met het gemberpoeder, de sjalot, het eiwit en zout en peper in een keukenmachine fijn en klop er geleidelijk de bloem door tot het mengsel voldoende stijf is om er balletjes van te maken.

Het mengsel zal wel kleverig zijn.

Verhit de olie in een zware pan en fruit de asperges tot ze net zacht zijn.

Voeg de bouillon toe en laat het zachtjes koken.

Voeg dan voorzichtig de visballetjes, het citroensap, de citroenrasp en de sojasaus toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

Serveer direct.