Home > Recepten

Butaniko no dango (een Japanse soep)

225 gr varkensgehakt

1/2 theelepel gember

2 eetlepels sojasaus

15 gr Somen-noedels

4 fijngesneden bosuitjes



Voor de dashi:

2 liter water

20 gr konbu zeewier

20 gr gedroogde bonitovlokken
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng het water in een pan met dikke bodem aan de kook.

Voeg het zeewier toe en laat het 1-2 minuten zachtjes sudderen.

Verwijder het zeewier en doe de bonitovlokken erin.

Breng de bouillon weer aan de kook en haal de pan daarna van het vuur.

Wacht tot de vlokken op de bodem van de pan zijn gezakt en zeef de bouillon dan door een linnen doek of fijne puntzeef.

Vermeng het vlees en de gember en vorm er kleine ballen van.

Doe de bouillon in de afgespoelde pan, voeg de sojasaus toe en breng de bouillon weer aan de kook.

Voeg vervolgens de ballen toe en laat het geheel 5 minuten zacht sudderen.

Voeg de noedels toe en laat de soep nog eens 5 minuten sudderen tot het vlees en de noedels gaar zijn.

Voeg tot slot de uitjes toe en dien op.