Home > Recepten

Kipfilet met teryakisaus

1 dl rode wijn

1 sjalot, gesnipperd

1 blaadje laurier

1 eetlepel geraspte gember

3 dl kippenbouillon

3 eetlepels teryakisaus (kikkoman)

aardappelmeel

50 gr peultjes

zout, peper

50 gr taugé

tabasco

2 kipfilets

2 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Japans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de wijn met de sjalot, laurier, gember en bouillon tot de helft inkoken.

Doe er de Teryakisaus bij en laat nog 5 minuten inkoken.

Bind de saus eventueel met aardappelmeel.

Kook de peultjes in water met zout beetgaar en roer de peultjes en taugé door de saus.

Breng op smaak met zout en tabasco.

Wrijf de kip in met zout en peper en bak die in de olie in ± 10 minuten rondom bruin en gaar.

Snijd de kip in schuine plakken.

Notities

Serveer met de saus, rijst en een in boter gestoofde macedoine van groenten.