Kipfilet met teryakisaus |
|
1 dl rode wijn 1 sjalot, gesnipperd 1 blaadje laurier 1 eetlepel geraspte gember 3 dl kippenbouillon 3 eetlepels teryakisaus (kikkoman) aardappelmeel 50 gr peultjes zout, peper 50 gr taugé tabasco 2 kipfilets 2 eetlepels olie |
|
BereidingLaat de wijn met de sjalot, laurier, gember en bouillon tot de helft inkoken.Doe er de Teryakisaus bij en laat nog 5 minuten inkoken. Bind de saus eventueel met aardappelmeel. Kook de peultjes in water met zout beetgaar en roer de peultjes en taugé door de saus. Breng op smaak met zout en tabasco. Wrijf de kip in met zout en peper en bak die in de olie in ± 10 minuten rondom bruin en gaar. Snijd de kip in schuine plakken. NotitiesServeer met de saus, rijst en een in boter gestoofde macedoine van groenten. |
Home > Recepten