Home > Recepten

Rolletjes van rauwe vis

100 gr daikon (rammenas) of rettich

100 gr wortel

1 bakje daikonkers (Japanse tuinkers)

4 dungesneden plakjes tarbot á 30 gr

4 dungesneden plakjes tonijn á 30 gr

4 dungesneden plakjes zalm á 30 gr

wakamé (gedroogd zeewier)



dressing:

15 gr fijngesneden ui

1 eetlepel wijnazijn

een mespuntje suiker

een snufje zout

1/2 eetlepel sesamolie

4 eetlepels soja-olie

1 1/2 eetlepel donkere sojasaus

peper

1/2 theelepel mosterd

1 theelepel geroosterd sesamzaad



Wakamé, gedroogd zeewier met varenachtige bladeren, is lekker in soepen en salades. Week de wakamé voor het gebruik 5-10 minuten in koud water. Dompel de wakamé voor salades kort in kokend water onder en laat weer afkoelen. In soepen wordt dit zeewier krot meegekookt.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schaaf de daikon en de wortel in dunne, 5 cm lange reepjes (de reepjes moeten bijna transparant zijn).

Rol de daikon, wortel en daikonkers als volgt in de plakjes vis: de wortel in de tarbot, de daikon in de tonijn en ± 5 takjes daikon-kers in de zalm.

Dien per bordje van elke vis 1 rolletje op.

Week de wakamé 10 minuten in ruim water en laat uitlekken.

Dompel de wakamé daarna in kokend water onder, laat opnieuw uitlekken en laat afkoelen.

Verdeel de wakamé over de bordjes.

Schenk dressing over de visrolletjes.



Dressing

Mix en een blender 15 gr fijngesneden ui, 1 eetlepel wijnazijn, een mespuntje suiker, een snufje zout, 1/2 eetlepel sesamolie, 4 eetlepels soja-olie, 11/2 eetlepel donkere sojasaus, peper en 1/2 theelepel mosterd en roer er daarna 1 theelepel geroosterd sesamzaad door.

Wakamé, gedroogd zeewier met varenachtige bladeren, is lekker in soepen en salades. Week de wakamé voor het gebruik 5-10 minuten in koud water. Dompel de wakamé voor salades kort in kokend water onder en laat weer afkoelen. In soepen wordt dit zeewier krot meegekookt.