Sashimi van zalm, tonijn en zwaardvis |
|
80 gr zeer verse zalmfilet in plakjes van 1/2 cm 80 gr zeer verse tonijnfilet in blokjes van 1 cm 80 gr zeer verse zwaardvisfilet in reepjes 1/2 bakje shiso purper (jonge paarse shiso blaadjes) gari (ingelegde gember, Japanse toko) 1 theelepel zalmeitjes 1 citroen in partjes 2 schijven lotuswortel in het zuur (Japanse toko) wasabi Japanse sojasaus |
|
BereidingVerdeel de zalmfilet, de tonijn en de zwaardvis (soort bij soort) over eenschaaltje en garneer met shiso, gari, zalmeitjes, citroen en lotuswortel. Leg 2 kleine hoopjes wasabi op de rand van het schaaltje en serveer er een kommetje Japanse sojasaus bij. De vis wordt rauw gegeten met een mespuntje wasabi (let op: wasabi is scherp) en vervolgens in de sojasaus gedoopt. Eet sashimi bij voorkeur met stokjes. Tip: Laat uw fantasie de vrije loop en breid het gerecht uit met bijvoorbeeld plakjes licht gezouten en met rijstazijn besprenkelde komkommer en wortel, in verschillende vormen gesneden. Of gekruide kant-en-klare rettich (daikon), verkrijgbaar onder de naam takuwan ippon sapporo. |
Home > Recepten