Home > Recepten

Sashimi van zalm, tonijn en zwaardvis

80 gr zeer verse zalmfilet in plakjes van 1/2 cm

80 gr zeer verse tonijnfilet in blokjes van 1 cm

80 gr zeer verse zwaardvisfilet in reepjes

1/2 bakje shiso purper (jonge paarse shiso blaadjes)

gari (ingelegde gember, Japanse toko)

1 theelepel zalmeitjes

1 citroen in partjes

2 schijven lotuswortel in het zuur (Japanse toko)

wasabi

Japanse sojasaus
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de zalmfilet, de tonijn en de zwaardvis (soort bij soort) over een

schaaltje en garneer met shiso, gari, zalmeitjes, citroen en lotuswortel.

Leg 2 kleine hoopjes wasabi op de rand van het schaaltje en serveer er een

kommetje Japanse sojasaus bij.

De vis wordt rauw gegeten met een mespuntje wasabi (let op: wasabi is scherp) en vervolgens in de sojasaus gedoopt.

Eet sashimi bij voorkeur met stokjes.



Tip: Laat uw fantasie de vrije loop en breid het gerecht uit met bijvoorbeeld plakjes licht gezouten en met rijstazijn besprenkelde komkommer en wortel, in verschillende vormen gesneden. Of gekruide kant-en-klare rettich (daikon), verkrijgbaar onder de naam takuwan ippon sapporo.