Tempura van groenten 2 |
|
Een keuze uit de volgende groenten: bleekselderij in reepjes gehalveerde artisjokharten lotuswortel in 1/2 cm dikke plakken paddestoelen groene paprika in 1/2 cm dikke ringen uien in 1/2 cm dikke ringen pastinaak geschild en in repen aspergepunten koolrabi geschild en in dobbelstenen schoongemaakte peultjes aubergine courgette okers, stelen verwijderd broccoli in roosjes bloemkool in roosjes peterselietakjes geschilde zoete aardappel geschilde wortel komkommer olie om te frituren Voor de dipsaus: 1 dl dashi of kippenbouillon 4 eetlepels sojasaus 4 eetlepels saké of droge sherry 1 mespuntje suiker geraspte daikonwortel 1 geraspt stukje gemberwortel Voor het bbeslag: 1 eiwit 3 dl ijswater 125 gr bloem |
|
BereidingSnijd de aubergine doormidden, snijd het vruschtvlees er tot op 3 mm van de schil uit en snijd de schil in waaiers van ± 4 cm lang.Snijd de courgette in de lengte door en snijd de helften vervolgens in dunne plakjes. Snijd de zoete aardappel in schijfjes van 1 cm. Snijd de wortel diagonaal in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van 2-1/2 cm. Vermeng alle ingredienten voor de saus, behalve de daikon en de gember. Verdeel de saus over 4 kommetjes en leg een hoopje geraspte gember en daikon op elk bord. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Klop het eiwit los en klop het water erdoor. Zeef de bloem en roer hem met een mes door het eiermengsel. Het beslag ziet er dan klonterig uit. Doop de groenten één voor één in het beslag en sla overtollig beslag eraf. Prepareer niet te veel groenten van te voren in het beslag. Laat de groenten 2 minuten in de hete olie frituren, keer ze voorzichtig met een lepel. Frituur 3-4 stuks per keer en slechts één soort groente. Laat de groenten, alvorens ze te serveren, op keukenpapier op een rosster uitlekken. Dien ze krokant en heet op. Een ieder kan de saus op smaak afmaken met gember en daikon en de tempura erin dopen. |
Home > Recepten