Home > Recepten

Tempura van groenten en gamba's

5 eetlepels Japanse sojasaus

3 eetlepels dashi (Japanse soepbasis, in droge vorm in een pakje) of visbouillon

1 eetlepel mirin

1 eetlepel geraspte verse gember

olie om te frituren

100 gr tempuramix (kant-en-klaar, Japanse toko)

11/2 dl ijswater

8 shisoblaadjes (Japanse toko) of stevige kruidenblaadjes als basilicum

4 witlofblaadjes

4 schijfjes aubergine

4-8 shii-takepaddestoelen

4-8 groene (mini)asperges

8 gepelde verse rauwe gamba's

1 limoen in partjes



beslag:

2 dooiers

250 g bloem

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer voor de dipsaus de sojasaus, dashi, mirin en gember door elkaar en

laat dit ± 30 minuten staan.

Verhit de frituurolie tot 170-180°C.

Meng de tempuramix met het ijswater (gebruik dit direct na de bereiding).

Doop de groenten en de garnalen erin en frituur ze met enkele tegelijk in 1-2 minuten krokant (de kleur blijft vrij licht).

Serveer de tempura met de saus en partjes limoen.



Zelf tempurabeslag maken:

Klop 2 eidooiers door 1/2 liter ijswater en roer er snel 250 gr witte bloem en wat zout door.

Maak het beslag vlak voor gebruik, het hoeft niet perfect glad te zijn.