Kabeljauw- en koolschotel |
|
10 30 minuten geweekte shii-take paddestoelen 500 gr kabeljauwfilet in stukjes van 21/2 cm 3 kleine preien in stukjes van 5 cm 250 gr Chinese kool 250 gr uitgelekte tofu 50 gr 5 minuten geweekte rijstnoedels 11/2 dl dashi of kippenbouillon 2 fijngesneden bosuitjes Voor de saus: 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels sojasaus 4 eetlepels mirin of zoete sherry 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels saké of droge sherry 1 stukje konbu (zeewier) 100 gr daikonwortel, gevuld met 1 fijngeraspte rode Spaanse peper |
|
BereidingLaat de paddelstoelen uitlekken en snijd de stelen eraf.Snijd de nerf uit de koolbladeren en snijd ze in 3 onregelmatig gevormde stukken. Snijd de tofu in 10 stukken. Laat de noedels uitlekken en schik alle ingredienten op een grote schaal. Breng de bouillon aan de kook. Vermeng de ingredienten voor de saus en giet deze in 4 kleine kommen. Leg een beetje ui en geraspte daikon met rode peper op 4 borden. Zet de pan met bouillon op een elektrische kookplaat op tafel. Doe de vis, de paddestoelen en tenslotte de koolbladeren erin en vervolgens de prei, de noedels en de tofu. Daarna kan ieder een beetje daikon en ui in de saus roeren en het voedsel uit de pan in de saus dopen. U kunt ook een fonduepan gebruiken. |
Home > Recepten