Home > Recepten

Noedels, gegarneerde

11/4 liter water

500 gr sobanoedels



Voor de saus:

3 eetlepels witte wijnazijn

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels suiker

11/2 dl dashi of kippenbouillon



Voor de garnering:

komkommer in blokjes

125 gr gepelde garnalen

selderijblad

2 geroosterde en verkruimelde vellen nori
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de azijn, de sojasaus en de dashi in een sauspan en breng het mengsel aan de kook.

Haal het van het vuur en houd het warm.

Breng het water aan de kook en doe de noedels erin.

Roer om, breng het weer aan de kook en laat 5 minuten sudderen tot de noedels gaar zijn.

Spoel ze in een vergiet met heet water.

Verdeel de noedels over 4 kommen, schik de garnering erop en giet de saus erover.

Serveer direct.