Home > Recepten

Krab in kokossaus

1 blikje krab van 170 gr

70 gr boter

3 eetlepels boter

2 dl melk

1/2 dl zure room

3 eetlepels witte wijn

zout

1/2 theelepel cayennepeper

1 eetlepel fijngesnipperde peterselie

4 kokosnoten

gekookte rijst



Voor de garnering:

4 plakjes citroen

4 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de krab in een zeef uitlekken. Verwijder alle harde kraakbeenstukjes en verdeel de krab met een vork in partjes.

Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Neem de pan van het vuur en voeg de melk toe. Plaats de pan weer op een laag afgestelde warmtebron en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus is verkregen.

Roer er de zure room, witte wijn, zout en cayennepeper door.

Zaag de bodems van de kokosnoten af, zodat ze rechtop kunnen staan. Zaag daarna de bovenkant af en giet de kokosmelk eruit.

Verwijder zoveel mogelijk het vruchtvlees, snijd het in stukjes en meng het met het krabvlees.

Plaats elke kokosnoot op een vel aluminiumfolie. Schep wat gekookte rijst in elke kokosnoot en vul ze met een mengsel van de saus, krab en kokosnootvlees. Zet de kapjes van de kokosnoten erbovenop. Vouw de folie dicht en bewaar alles in de koelkast tot het moment van feestelijk gebruik.

Verwarm de kokosnoten op de barbecue door ze langs de zijkanten van een matig vuur te plaatsen.

Open voor het serveren de folie, verwijder de kapjes en garneer met de peterselietakjes en de citroenschijfjes.