Home > Recepten

Forelpâté

300 gr gepelde Noorse garnalen

300 gr forelfilet

90 gr boter

4 fijngesnipperde bosuitjes

2 uitgeperste teentjes knoflook

2 eetlepels cognac

1/2 dl slagroom

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels fijngesnipperde dille (of 1 eetlepel gedroogde)

2 theelepels chilisaus

zout, peper

krulpeterselie voor garnering
  • Omschrijving recept: Pâté's; Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de groenten en de forelfilet in stukjes.

Smelt de boter in een pan en voeg de bosui en knoflook toe. Laat 1 minuut koken. Meng de garnalen en de forel erdoor en blijf roeren tot de vis net gaar is. Voeg dan de cognac toe en laat weer 1 minuut koken.

Doe er nu de slagroom, het citroensap, de dille en de chilisaus bij en neem de pan van het vuur.

Wrijf het geheel door een zeef en breng op smaak met zout en peper.

Zet de pâté tot gebruik in de koelkast.

Doe voor het serveren de pâté over in een pâtévorm en garneer met wat krulpeterselie.

Geef er toost of stokbrood bij.