Clafoutis met aardbeien, luchtige |
|
750 gr aalbessen 1 eetlepel kirsch 4 gesplitste eieren 7 eetlepels fijne tafelsuiker 2 theelepels citroensap zout 2 eetlepels maïzena 200 gr kwark een lage vuurvaste ingevette vorm |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°C.Ris de aalbessen, was ze en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en schenk de kirsch erover. Klop de eidooiers met 4 eetlepels suiker lichtgeel en dik. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en citroensap. Vermeng de maïzena, de kwark en 2 eetlepels suiker en klop dit door de dooiers. Spatel het dooiermengsel door de stijfgeklopte eiwitten en schep er voorzichtig de aalbessen door. Vul de vorm tot 3/4 met het mengsel. Bak de clafoutis in het midden van de oven. Schakel de oven na ± 10 minuten terug naar 150°C en bak de taart nog ± 20 minuten. Bestrooi het voor het serveren met 1 eetlepel suiker. |
Home > Recepten