Home > Recepten

Clafoutis met aardbeien, luchtige

750 gr aalbessen

1 eetlepel kirsch

4 gesplitste eieren

7 eetlepels fijne tafelsuiker

2 theelepels citroensap

zout

2 eetlepels maïzena

200 gr kwark

een lage vuurvaste ingevette vorm
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Ris de aalbessen, was ze en laat ze uitlekken.

Doe ze in een kom en schenk de kirsch erover.

Klop de eidooiers met 4 eetlepels suiker lichtgeel en dik.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en citroensap.

Vermeng de maïzena, de kwark en 2 eetlepels suiker en klop dit door de dooiers.

Spatel het dooiermengsel door de stijfgeklopte eiwitten en schep er voorzichtig de aalbessen door.

Vul de vorm tot 3/4 met het mengsel.

Bak de clafoutis in het midden van de oven.

Schakel de oven na ± 10 minuten terug naar 150°C en bak de taart nog ± 20 minuten.

Bestrooi het voor het serveren met 1 eetlepel suiker.