Home > Recepten

Fruit, geflambeerd

2 ontvelde en in partjes gesneden perzik

2 in partjes verdeelde mandarijnen

3 gehalveerde en ontpitte blauwe pruimen

2 dl bruine rum

3 eetlepels bruine suiker

2 eetlepels citroensap

2 gepelde bananen, elk in 6 stukken gesneden

12 aardbeien, kroontjes verwijderd
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de partjes perziken, mandarijnen en pruimen in een flambeer- of koekepan en schenk er 125 ml rum over. Doe de suiker en het citroensap erbij en wentel het fruit erdoor. Verhit de vruchten boven een flink vuur en voeg dan de stukken banaan toe.

Roer er, als het sap gaat borrelen, de aardbeien voorzichtig door.

Verwarm de overgebleven rum in een pannetje. Neem de flambeerpan van het vuur, schenk de rum over het fruit en houd de pan scheef boven het vuur, zodat de vlam erin komt.

Dien de vruchten op met roomijs of opgeklopte slagroom.