Home > Recepten

Krachtsoep, Kempense

200 gr spek

500 gr gedroogde witte bonen

2 uien

1 wortel

1 kruidentuiltje

2 preistengels

1 liter melk

boter

broodkorstjes

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Kempen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week. Daarna mogen ze in licht gezouten water met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken.

Snijd intussen de uien en prei fijn, stoof aan in boter en voeg de groenten toe.

Vul de kookpot aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook.

Laat de ingredienten zachtjes gaar worden.

Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiltje, mix de soep, kruid en werk af met kokende melk.

Als de soep klaar is, worden de broodkorstjes in boter gebakken.

Het uitgebakken, in lange, smalle reepjes versneden spek is een bijkomend garnituur. Voeg ze bij de soep voor de finishing touch.