Home > Recepten

Mosselsoep 4

1 kg mosselen

1 grote ui

peper, zout

1 liter water

2 stukken wit van prei

20 gr boter

50 gr boter

50 gr bloem

1/4 liter wijn

1 dl room

1 eierdooier

25 gr peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de mosselen een uur in koud water met zout en kijk ze dan zorgvuldig na.

Reinig intussen de ui en snijd hem in grote stukken.

Doe de mosselen, de ui, de peper en het zout en 1 liter water in een grote kookpan en laat gaar koken.

Reinig intussen de prei.

Snijd fijn en fruit het in een weinig boter.

Smelt 50 gr boter en voeg hier al roerend de bloem aan toe om een roux te bekomen.

Giet, als de mosselen gaar zijn, het kookvocht hiervan door een zeef en vang het in een kookpan op.

Leng zo nodig aan tot 1 liter.

Voeg dit al roerend bij de roux en laat doorkoken.

Haal de mosselen uit de schelp en ontdoe ze van de baard.

Doe de mosselen, de wijn en de gefruite prei bij de velouté.

Klop de room en de eierdooier los in de soepterrine, giet hierover de soep.

Werk af met gehakte peterselie.