Tomatensoep met vleesballetjes |
|
Voor de vleesballetjes: 250 gr gehakt (half kalfs- half rundvlees) 1 ei 80 gr paneermeel peper, zout Eventuele mergballetjes: 2 mergpijpjes 1 ei peper, zout, muskaatnoot 100 gr paneermeel Voor de soep: 2 preistengels 1 stuk voetselder 2 grote uien 2 wortelen 50 gr verse of diepvrieserwten 50 gr groene boontjes 2 liter bouillon of water met bouillonblokjes 60 gr gemalen of gehakte peterselie peper, zout 1 kg tomaten eventueel 1 kleine bloemkool 60 gr vermicelli |
|
BereidingMeng voor de vleesballetjes het gehakt met paneermeel, eieren, peper en zout.Vorm balletjes en kook ze in licht gezouten water. De mergballetjes worden op dezelfde wijze bereid; het vlees wordt gewoon door merg vervangen. Reinig voor de soep de soepgroenten grondig en versnijd ze in brunoise (in stukjes, kleiner dan 1 cm). Stoof aan in boter en voeg de fijngesneden tomaten toe. De bouillon mag er eerst bij, vervolgens de bloemkoolbloempjes, de erwten en de fijngesneden boontjes. Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken. Voeg tijdens het koken het kruidentuiltje toe (tijm, laurier, peterseliestaarten). Kruid eventueel met peper en zout. Voeg dan de voorgekookte vleesballetjes toe en werk af met gehakte peterselie. De mergballetjes worden het laatst toegevoegd. Ze moeten zorgvuldig worden behandeld: ze koken zeer vlug stuk als het vuur te groot is. |
Home > Recepten