Home > Recepten

Forellenmousse met wijnaspic

10 blaadjes witte gelatine

1/4 liter kippebouillon

1/8 liter witte wijn

peper, zout

6 blaadjes basilicum

1 gerookte forel zonder kop (300 g)

1 1/2 dl slagroom

2 eiwitten

veldsla om te garneren
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Luxemburg)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gelatine in koud water.

Laat de bouillon en de wijn even opkoken.

Druk 5 blaadjes gelatine uit en doe ze bij de bouillon.

Kruid met peper en zout.

Doe wat bouillon in 6 vuurvaste vormpjes, leg in elk vormpje een blaadje basilicum en zet ze koel weg.

Giet de resterende bouillon in een diep bord en zet dat ook in de koelkast.

Haal het vel van de forel en verwijder de graten.

Snijd de forel in stukjes en pureer ze.

Doe er geleidelijk de slagroom bij en kruid met peper en zout.

Los de resterende gelatine in 2 eetlepels heet water op en doe dit bij de vis.

Klop het eiwit stijf met het zout en doe dit bij de vis.

Doe de vismousse in de vormpjes en zet deze 1 uur in de koelkast.

Maak de vismousse los van de randen van de vormpjes en dompel ze in heet water en stort de mousse op bordjes.

Snijd de resterende aspic in blokjes.

Serveer de forellenmousse met de blokjes aspic en veldsla.