Home > Recepten

Stoverij, Gentse 2

400 gr mager rundvlees

300 gr kalfslever

1 rundernier

1 eetlepel reuzel

2 uien

1 takje tijm

2 laurierbladen

1 eetlepel bloem

1 eetlepel azijn

peper, zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Kalfsvleesgerechten; Belgisch (Gent)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.

Verwijder het vet rondom de nier.

Doe de reuzel in een pan en laat al het vlees daarin rondom bruin worden.

Voeg de grofgesneden uien toe, doe er 1/2 liter water bij en laat alles warm

worden.

Voeg de tijm, laurier, zout en peper toe, doe het deksel op de pan en laat alles op laag vuur ± 2 uur stoven.

Verdampt het water in de pan te snel, voeg dan af en toe wat lauw water toe.

Doe er dan de bloem en de azijn bij, laat het gerecht op hoog vuur nog ± 5 minuten doorkoken en roer voortdurend met een houten lepel om een mooi gebonden saus te verkrijgen.

Breng het gerecht eventueel verder op smaak met kruiden en zout.

Serveer het gerecht zeer warm met aardappelpuree of gekookte aardappelen.