Home > Recepten

Hutspot op z'n Gents

200 gr spek

1 varkensoor, -poot en -staart

1 ossestaart

250 gr kalfsborst

1 runderschenkel

1 kalfsschenkel

500 gr schapeschouder

peper, zout

4 grote wortelen

1 bloemkool

2 preien

1 selder

3 rapen

250 gr spruiten

1/2 savooiekool

4 grote uien

200 gr varkensworst

25 gr boter
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Groentegerechten; Belgisch (Gent)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet het vlees in ruim water en laat het even koken.

Giet het water weg en spoel alles met koud water af.

Zet het vlees weer op met water en peper en zout en laat alles 2 1/2 uur koken.

Maak de groenten schoon en snijd ze in gelijke stukken.

Voeg alle groenten toe en laat ze een half uur koken.

Voeg nu de worst erbij en bak de worst.

Dien op met mosterd en gekookte aardappelen of brood.